III in 3

Vi på Magasin III tror på konstens förmåga att utmana och inspirera människor och samhället. I allt vi gör strävar vi efter att ge våra besökare en upptäckt – om konsten, sig själva eller samtiden.

Kreatörer inom områden som film, musik, dans, arkitektur, litteratur, mode och design inspireras ofta av varandra. I vår nya serie kortfilmer benämnda ”III in 3” pratar vi om konst med inbjudna gäster.

Zinat Pirzadeh

Tredje avsnittet av ”III in 3” är med författaren och komikern Zinat Pirzadeh som reflekterar över hur konstskapandet kan hjälpa en att bearbeta personliga kriser och läka gamla sår. Detta avsnitt utspelar sig i utställningen Like A Prayer, som ger en poetisk bild av kristillstånd där konstobjekten kan ses som en sorts bön. Curatorerna för utställningen är Richard Julin och Tessa Praun.

Roy Andersson

Den andra inbjudna gästen är Roy Andersson som ägnar en tanke över konstens roll och hur den påverkar honom, som person och som regissör. Tillsammans med en av Magasin III:s curatorer, Tessa Praun, utforskar han den aktuella utställningen Markus Schinwald med ingångar i film, mode, litteratur och psykologi.

bea-szenfeldtBea Szenfeld

Först ut är den experimentella modeskaparen Bea Szenfeld. Tillsammans med en av Magasin III:s curatorer, Tessa Praun, utforskar hon den aktuella utställningen Markus Schinwald med ingångar i film, mode, litteratur och psykologi.