NÅGRA MEDLEMMAR OM III ART CLUB

”Den som vill veta något om vad som verkligen rör sig i tiden, måste vara med i III Art Club.”

– Suzanne Osten, dramatiker och regissör

”Jag gillar upplägget. Man tar sig ut till Frihamnen, är i en liten grupp, blir guidad genom konsten, ser mer än det man tidigare såg, dricker lite vin, åker hem med nya tankar. Känns viktigt och lyxigt.”

– Gunnel Wåhlstrand, konstnär

”Ateljébesöken hos Sirous Namazi och Matts Leiderstam var otroligt givande. Det gav en fördjupad och personlig bild av två mycket intressanta konstnärskap! Ett fantastiskt bra upplägg med III Art Club!"

– Nina Blom Bussoli, intendent förmedling Moderna Museet

"För mig har III Art Club den perfekta mixen av personliga ateljébesök, curerade visningar, artist-talks och trevliga filmvisningar med mat och vin. Allt som allt en unik inblick i den kreativa och konstnärliga processen som jag upplever att man inte får någon annanstans.”

– Peeter Ots, innovationsdesigner & konstnär

"Det roligaste med att vara medlem är ateljébesöken som verkligen ger massor. Förutom samtalen får man se var och i någon mån kanske också se hur de vi besökt arbetar. Det ger en helt annan förståelse och en mycket mer personlig bild av konstnärsskapen än vad man får på en utställning. Sedan har det ju också varit någon riktigt kul vernissagefest och flera trevliga mingel."

– Lena Torlegård, kommunikationsrådgivare på Springtime

"Efter att ha sett nästan alla utställningar på Magasin III sedan starten kändes det självklart att bli medlem. Min första programkväll med III Art Club var den unika dansföreställningen Stage Complex som appellerade till Markus Schinwalds platsspecifika installation. I mötet med Christine Ödlund, som själv visade runt i sin mångfacetterade utställning Aether & Einstein, förstod jag hur mycket konsten påverkar mig. Ateljébesöken hos Sirous Namazi och Matts Leiderstam var utlämnande och gav en stark upplevelse."

– Staffan Davidson, tidigare ansvarig för Trygg-Hansas konstförsäkring

”På Magasin III är det sällan jag ser en utställning bara en gång - då är det bra att vara klubbmedlem så man har fri entré. III Art Club bjuder även in till specialaftnar och events utifrån olika vinklar och med schysst häng. I höstas var jag t ex på en kvällsvisning på Medelhavsmuseet där man bland annat fick tillfälle att se, och höra om, andra votivgåvor än de som lånats ut till utställningen Like a Prayer. Sådant sätter konsten i perspektiv.”

– Emilie Magnusson, konstnär

”III Art Club är förträfflig eftersom de ordnar intressanta möten med konstnärer och curatorer. Ett evenemang som jag särskilt uppskattade under hösten 2015 var ateljébesök hos Sirous Namazi och Matts Leiderstam, vilket gav möjlighet att prata med konstnärerna och höra om hur de arbetar och hur de ser på konsten. Ytterligare ett skäl till att jag uppskattar III Art Club är att medlemskortet gäller på Palais de Tokyo, Paris som alltid visar intressanta och storslagna utställningar.”

– Bengt G Mölleryd, analytiker på Post och Telestyrelsen

”Ateljébesöket hos Matts Leiderstam var helt fantastiskt. En personlig och naken berättelse om ett konstnärskap som ständigt söker efter nya perspektiv att betrakta konstens historia. Förhandsvisningen av Markus Schinwalds utställning på Magasin III tog en bakom konstmuseets kulisser. Ofärdiga snickeriarbeten, målarburkar i hörnen, tavlor som inte var hängda och en allmän röra gav en större förståelse för arbetsprocessen bakom utställningen.”

– Henrik Örnlind, metodstödjare inom socialtjänsten i Stockholm stad.