Öppettider & inträde

Magasin III:s publika verksamhet är stängt.

Läs mer om det här


Vägbeskrivning

Magasin III Museum & Foundation for Contemporary Art ligger i lagerhuset Magasin 3 i Frihamnen. Byggnaden Magasin 3 ligger mellan Tallinnterminalen och Banankompaniet, ca 300 meter från Frihamnsporten på Tegeluddsvägen. Entrén till Magasin III når du genom att ta hiss 3 eller 4 från lastkajen till plan 1.

Med buss och tunnelbana

Buss 1 och 76 går direkt från centrum till Frihamnen.

Buss 76 mot Ropsten eller Frihamnen, hållplats Frihamnens färjeterminal eller ändhållplats Frihamnen.

Buss 1 mot Frihamnen, ändhållplats Frihamnen.

Buss 72 mot Frihamnen, hållplats Frihamnsporten. Obs! Endast vardagar.

Tunnelbana Gärdet: röd linje mot Ropsten, utgång Värtahamnen/Frihamnen, fortsätt med Buss 1 mot Frihamnen, ändhållplats Frihamnen.

Med bil

Från Norrtull och Roslagstull följ skyltningen E20 N och sedan mot Frihamnen. På Tegeluddsvägen kör av genom Frihamnsporten och fortsätt ca 300 meter in i området. Se hur du hittar hit från Centralstationen

Bilparkering för besökare finns vid Tallinnterminalen. Obs! Använd terminalens platser för korttidsparkering.

Med cykel

Valhallavägen och Strandvägen har cykelbanor hela vägen till Frihamnen. Följ skyltar mot Ladugårdsgärdet. Se hur du cyklar hit

Med båt

Visste du att det går att ta båten till Magasin III? Obs! Endast vardagar. Båten trafikerar Norra Djurgårdsstaden (lägger till bakom Magasin 9), Lidingö (Dalénum), Nacka (Nacka Strand, Finnboda Hamn samt Saltsjöqvarn) och Nybroplan. SL:s periodbiljetter gäller.
Läs mer


Bibliotek

I referensbiblioteket finns vårt unika urval av litteratur med fokus på aktuella och tidigare utställningar på Magasin III samt konstnärskap i samlingen. Som besökare har du tillgång till bibliotekets breda utbud. På bordet och visningshyllorna finner du aktuella lästips med anknytning till utställningarna och andra lästips från personalen. Alla titlar i biblioteket är katalogiserade och sökbara, be entrévärdarna om hjälp. Magasin III har publicerat utställningskataloger och artist books sedan starten 1987. Publikationer och affischer från tidigare utställningar finns till försäljning i entrén.

Läs mer om våra publikationer


Tillgänglighet

Magasin III:s entré ligger på plan 1. På samma våningsplan finns utställningar, café, bibliotek, toaletter och låsbara skåp. Rullstolsanpassad hiss och toalett. Inga hindrande trösklar. En utställningssal ligger 1 trappa ned (ej hiss) där just nu Gunnel Wåhlstrands utställning visas våren 2017. Be personalen i entrén om hjälp för ingång från gatuplan. Handikapparkering finns i anslutning till lastkajens rullstolsramp, på gaveln av bygganden Magasin 3 (strax bakom hållplatsen för buss 76).

Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta med sig egna barnvagnar in i utställningarna. Lånebarnvagnar och lånebärselar finns i entrén på Magasin III. Toalett med skötbord finns.

Resväskor, väskor och ryggsäckar som inte ryms i våra förvaringsskåp är inte tillåtna att ta in i våra lokaler. Det gäller i såväl utställningssalar, entré och café. Förvaringsskåpen öppnas med en 10kr-mynt. Mynten får man tillbaka när man låser upp skåpet. Personalen vid entrédisken hjälper gärna till vid frågor kring skåpen.

Vid visningar för större grupper används ett s.k. guidesystem där guiden pratar i en mikrofon och besökarna har egna hörlurar. Till detta system kan även hörslinga kopplas. Be entrévärdarna om hjälp.


Visningar

Magasin III:s guider är Sara Callahan, Merituuli Holm och Ellen Klintenberg Gedda.

Allmän visning

Varje lördag och söndag kl. 14 under utställningssäsongen erbjuder vi en guidad visning. Ingår i entrébiljetten. Det är ingen föranmälan och samling i entrén.

Boka en gruppvisning

Boka gärna en visning för en hel grupp. Visningar som arrangeras under öppettider kostar 1 500 kr/grupp. Övriga tider tillkommer en extra kostnad. Rekommenderat maxantal per grupp är 30 personer.

Läs mer om hur du bokar en gruppvisning

Familjevisning

Söndag 19 mars och 23 april kl 14 har vi familjevisningar. Det är ett tillfälle för hela familjen att uppleva konsten i våra utställningar tillsammans. Under visningen finns det gott om utrymme för de frågor och funderingar som konsten kan väcka. Tillsammans tittar vi närmare på några verk i utställningarna med Gunnel Wåhlstrand och Tony Oursler. Visningen är gratis och ingår i entréavgiften. (Gratis under 20 år, vuxna 80 kr, pensionär och student 60 kr). Ingen föranmälan. Rekommenderas från 5 år. Visningen varar ca 40 min. Visare är Ellen Klintenberg Gedda.


Familj

Besök gärna Magasin III tillsammans med barn. Läs på om utställningarna inför besöket och prata om vad ni kommer att se på museet. Förbered gärna barnen på att utställningarna är känsliga miljöer med konstverk som man inte får ta på. Och tänk på att inte göra besöket alltför långt, kom hellre tillbaka flera gånger!

Vi anordnar familjevisningar några gånger per säsong – prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inbjudningar till dessa!

För barn finns också Violettas konstjakt som består av kluriga bildgåtor att lösa när man går runt i utställningarna. Konstjakten delas ut gratis i entrékassan och passar barn i åldern 4–10 år.

Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta med sig egna barnvagnar in i utställningarna. Lånebarnvagnar och lånebärselar finns i entrén på Magasin III. Toalett med skötbord finns. På caféets meny för barn finns bl.a. pannkakor, yoghurt, frukt och smörgås.


Violettas värld

Följ med Violetta på en spännande konstjakt! Om du löser alla kluriga bildgåtor får du en fin present i entrékassan. Konstjakten delas ut gratis och passar dig i åldern 4–10 år. 

Titta gärna in i Violettas värld inför ditt besök. Där får du veta mer om Violettas favoritkonstverk, vad hon gillar att göra när hon är en dag på Magasin III och om hennes alldeles egna konstbok!


Skolor

Magasin III ger elever möjlighet till en inspirerande upplevelse, nya kunskaper och vidgade perspektiv i mötet med konsten. Vi bidrar på olika sätt med vår expertkunskap i en spännande museimiljö i Stockholms Frihamn.

Förbered er inför besöket genom att ladda ner inspirationsmaterialet till utställningarna! På vår hemsida finns också ett stort arkiv med material om utställningarna och konstnärerna. Förutom texter och bilder finns även filmer och podcasts att ladda ner och titta och lyssna på.

Boka en skolvisning

Vi erbjuder guidade visningar för skolklasser.  Våra guider är konstvetare och bidrar med sina kunskaper och ger även utrymme för elevernas egna frågor och diskussion.

Läs mer om att boka en skolvisning


Inspirationsmaterial

Varje säsong utformar vi ett inspirationsmaterial som främst riktar sig till lärare och högstadie- och gymnasieelever. Det innehåller fakta, frågeställningar och övningar med anknytning till säsongens utställningsteman. Materialet är mycket uppskattat som förberedelse inför ett besök eller en visning.

Liksom samtidskonsten själv är de teman som tas upp mycket övergripande och kan diskuteras inom ramen för de flesta skolämnen.

Ladda ner våra inspirationsmaterial