Skolor

Magasin III ger elever möjlighet till en inspirerande upplevelse, nya kunskaper och vidgade perspektiv i mötet med konsten. Vi bidrar på olika sätt med vår expertkunskap i en spännande museimiljö i Stockholms Frihamn.

Förbered er inför besöket genom att ladda ner inspirationsmaterialet till utställningarna! På vår hemsida finns också ett stort arkiv med material om utställningarna och konstnärerna. Förutom texter och bilder finns även filmer och podcasts att ladda ner och titta och lyssna på.

 

Vill du komma på våra lärarkvällar?

Prenumerera på nyhetsbrevet för lärare och få inbjudan till våra populära lärarkvällar som vi har i början av varje säsong.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för lärare

 

Boka en skolvisning

Vi erbjuder guidade visningar för skolklasser.  Våra guider är konstvetare och bidrar med sina kunskaper och ger även utrymme för elevernas egna frågor och diskussion.

Läs mer om att boka en skolvisning

 

Boka en skolvisning

Under en visning går ni tillsammans med en guide som berättar om utställningarna och konstverken. Utrymme ges även för elevernas egna frågor. Meddela vid bokningen om ni är särskilt intresserade av en viss utställning eller tematik.

För skolor (grundskolan och gymnasiet) är avgiften för en guidad visning 750 kr/grupp. Fri entré för studenter under 20 år, för övriga studenter är avgiften 60 kr.

Om ni kommer på egen hand behöver vi information i förväg om när ni tänkte komma, samt antal.

Utställningarna är ofta känsliga miljöer med konstverk som inte får vidröras. Det är också viktigt att läraren är först på plats och tar emot eleverna i samband med besöket. Tänk på att förbereda eleverna inför besöket och läs våra trivselregler.

Vänligen respektera att man inte kan äta medhavd matsäck på Magasin III.

För mer information och för att boka en visning, vänligen kontakta oss på telefon: 08-545 680 40
E-post: info@magasin3.com

Inspirationsmaterial

Varje säsong utformar vi ett inspirationsmaterial som främst riktar sig till lärare och högstadie- och gymnasieelever. Det innehåller fakta, frågeställningar och övningar med anknytning till säsongens utställningsteman. Materialet är mycket uppskattat som förberedelse inför ett besök eller en visning.

Liksom samtidskonsten är de teman som tas upp mycket övergripande och kan diskuteras inom ramen för de flesta skolämnen.

Ladda ner våra inspirationsmaterial