Installation view Sheila Hicks Migdalor. Magasin III Jaffa. Photo: Noam Preisman.

Magasin III Jaffa i natten. Foto: Noam Preisman.

Comets Sculpture (2016-2018). Sheila Hicks, Migdalor. Magasin III Jaffa. Photo: Noam Preisman.

Comets Sculpture, 2016-2018, (detail). Sheila Hicks, Migdalor. Magasin III Jaffa. Photo: Noam Preisman.

Menhir, Sheila Hicks Migdalor. Magasin III Jaffa. Photo: Noam Preisman.

Installation view Sheila Hicks Migdalor. Magasin III Jaffa. Photo: Noam Preisman.

SHEILA HICKS
Migdalor
11 oktober, 2018 – 15 februari, 2019
Curator: Karmit Galili

Öppettider:
Torsdag: kl 14-20
Fredag: kl 10-14

Magasin III Jaffa
34 Olei Zion
6813131 Tel Aviv-Yafo
Tel: ‭+972 3-9499900‬

Migdalor av Sheila Hicks är den andra utställningen i Magasin III:s permanenta utställningssatellit i Jaffa, Tel Aviv. Separatutställningen visar Hicks karakteristiska installationer med skulpturer i livfulla färger och material som sträcker sig från det traditionella och naturliga, såsom lin, silke och bomull, till nya, industriellt framställda material baserade på avancerade teknologier.

Sheila Hicks är en amerikansk konstnär, baserad i Paris sedan mitten av 1960-talet, vars karriär spänner över sex årtionden. Hon är känd för sina banbrytande verk i både monumentala och intima skalor och har omdefinierat konstens gränser genom sin oberäkneliga praktik. Hicks inspirerades tidigt i sin karriär av förcolumbianska textilier och Bauhausskolan, men är ständigt förnyande genom att hon förvandlar och bearbetar sitt originalverk för att inta omfattande och utmanande miljöer.

Hicks valde utställningstiteln Migdalor (”fyr” på hebreiska) för att hänvisa till sitt sökande efter mening av bestående värde i olika kulturer. Fyrmetaforen kan spåras till 1970-talet, när hon tillbringade långa perioder med att väva på ön Ouessant i Bretagne bland fyrarna, som med sina starka ljussignaler guidar skepp genom förrädiska farvatten. Hennes hyllade utställningsinstallationer har ofta inkluderat abstraktioner av formen och symboliken för dessa praktfulla civilisationens vaktposter.

Om Magasin III Jaffa
Magasin III öppnade i januari 2018 en permanent utställningssatellit i Jaffa, en del av Tel Aviv, med utställningen zerubabbel av den israelfödde amerikanske konstnären Haim Steinbach. Magasin III Jaffa ligger på Olei Zion 34, ett bostadsområde som gränsar till Jaffas berömda loppmarknad i centrum av den judiska, kristna och muslimska befolkningen i Jaffa. Rummet har noggrant planerats så att utställningarna ska kunna ses när som helst på dygnet, på dagen såväl som på natten, curerade med en särskild tyngdpunkt på att också kunna ses utifrån.