KOMMANDE UTSTÄLLNING
SHEILA HICKS
Migdalor
11 oktober, 2018 – 11 februari, 2019
Curator: Karmit Galili

Öppettider:
Stängt för ominstallation

Magasin III Jaffa
34 Olei Zion
6813131 Tel Aviv-Yafo
Tel: ‭+972 3-9499900‬

Magasin III har glädjen att presentera Migdalor av Sheila Hicks, hösten 2018 på Magasin III Jaffa, den andra utställningen för den permanenta utställningssatelliten i Jaffa, Tel Aviv, sedan invigningen i januari 2018. Separatutställningen visar en serie av Hicks karakteristiska fiberskulpturer.

Sheila Hicks är en internationellt känd amerikansk konstnär, baserad i Paris sedan mitten av 1960-talet. Hennes karriär spänner över sex årtionden. Hon är känd för sin banbrytande användning av textilfibrer och färg och har genom sin praktik omdefinierat gränserna för textilfiber som medium. Hicks inspirerades tidigt i sin karriär av förcolumbianska textilier, hon är ständigt förnyande och hennes färggranna verk förvandlar och anpassar sig till varje ny miljö.

Om Magasin III Jaffa
Magasin III öppnade i januari 2018 en permanent utställningssatellit i Jaffa, en del av Tel Aviv, med utställningen zerubabbel av den israelfödde amerikanske konstnären Haim Steinbach. Magasin III Jaffa ligger på Olei Zion 34, ett bostadsområde som gränsar till Jaffas berömda loppmarknad i centrum av den judiska, kristna och muslimska befolkningen i Jaffa. Rummet har noggrant planerats så att utställningarna ska kunna ses när som helst på dygnet, på dagen såväl som på natten, curerade med en särskild tyngdpunkt på att också kunna ses utifrån.

Invigningsutställningen med Haim Steinbach markerade starten på en programverksamhet som Magasin III Jaffa kommer att presentera med både internationella och lokala konstnärer.