29 oktober 2015

III in 3: en ny serie kortfilmer om konst som inspiration. Gäst #3: Zinat Pirzadeh.

Vi på Magasin III tror på konstens förmåga att utmana och inspirera människor och samhället. I allt vi gör strävar vi efter att ge våra besökare en upptäckt – om konsten, sig själva eller samtiden.

Kreatörer inom områden som film, musik, dans, arkitektur, litteratur, mode och design inspireras ofta av varandra. I vår nya serie kortfilmer benämnda III in 3, vilket syftar på Magasin III som inspelningsplats och kortfilmernas längd, pratar vi om konst med inbjudna gäster.

Tredje avsnittet är med författaren och komikern Zinat Pirzadeh som reflekterar över hur konstskapandet kan hjälpa en att bearbeta personliga kriser och läka gamla sår. Detta avsnitt utspelar sig i utställningen Like A Prayer, som ger en poetisk bild av kristillstånd där konstobjekten kan ses som en sorts bön. Curatorerna för utställningen är Richard Julin och Tessa Praun.

Seriens första and andra gäster var experimentella modeskaparen Bea Szenfeld och regissören Roy Andersson som båda utforskade utställningen Markus Schinwald.

Se filmen med Zinat Pirzadeh.

För mer information, vänligen kontakta:

Jennifer Lindblad, kommunikationsansvarig
Magasin III Museum & Foundation for Contemporary Art
lindblad@magasin3.com
mob 072-549 05 47