1 oktober 2009

Old Confused

OLD CONFUSED

Tal R

2 oktober – 13 december 2009

Curator: Richard Julin

Med start den 2 oktober visar Magasin 3 en utställning med Tal R. Han är Danmarks just nu mest internationellt uppmärksammade konstnär. Han beskriver sin konst som “Kolbojnik”, det hebreiska ordet för matrester:

Jag har konstant en gryta kokande och jag kastar hela tiden i nytt material i den.

Hans konst är färggrann och har ett medvetet naivt, abstrakt formspråk. Tal R är kanske mest känd som målare men arbetar i en mängd medier: skulptur, teckning, tryck, installationer, video och textil. För närvarande utvecklar han också det experimentella klädmärket MoonSpoon Saloon.

Utställningens curator Richard Julin berättar:

Tal R:s konst blir i utställningsform en upptäcktsfärd i ett universum som med ett direkt uttryck firar lekfullhet, spontanitet, skapande och kreativitet. På Magasin 3 visar vi en unik rumslig gestaltning med nya målningar, skulpturer och en stor mängd andra objekt. Kort sagt ett försök att visa hela Tal R:s konstnärskap som det ter sig precis just nu.

Tal R föddes 1967 i Israel och är uppväxt i Danmark. Han bor och har sin ateljé i Köpenhamn. Hans senaste soloutställningar är: Bonnefanten Museum, Holland (2008), Camden Arts Centre, London (2008), Louisiana Museum for Moderne Kunst, Danmark (2007). Han har en gästprofessur på Kunstakademie Düsseldorf som han ofta ”byter” med professorskollegor på andra konstutbildningar.