5 maj 2011

PERFORMANCEXHIBITION The Infinite Conversation, Lundahl & Seitl

THE INFINITE CONVERSATION

Lundahl & Seitl

(En del av Performancexhibition)

5 – 8 maj 2011

Curator: Richard Julin

Under våren 2011 bjuder Magasin 3 in ett antal konstnärer att göra nya verk som ligger någonstans mellan performance och utställning.

Den uppmärksammade konstnärsduon Lundahl & Seitl skapar performance i totalt mörker på Magasin 3. Efter den omtalade performance-vandringen på Nationalmuseum förra året ges nu möjligheten att se ett helt nytt verk under fyra dagar i maj.

Lundahl & Seitl mörklägger en av utställningssalarna på Magasin 3 i verket The Infinite Conversation. Händer ledsagar besökaren in i mörkret där röster leder in i olika samtal. Varje ny röst projiceras ut i rummet och skapar en dialog med de andra. Utställningsrummet, likt de mörka grottorna i Lascaux, absorberar flödet av information – och varje besökare lämnar spår efter sig till nästa person.

Utställningens curator Richard Julin:

I Lundahl & Seitls verk skapas en upplevelse hos besökaren som följer med länge och dröjer sig kvar i medvetandet. I till exempel Symphony of a Missing Room (Nationalmuseum) fascinerades jag av hur man som besökare litar på verket och överlämnar sig till det. Efter att ha följt Lundahl & Seitls verk även på Weld och på museer runt om i Europa är jag väldigt glad över att de nu har skapat ett nytt verk speciellt för Magasin 3.

Den Londonbaserade konstnärsduon Lundahl & Seitl består av Christer Lundahl och Martina Seitl. De har fått stor uppmärksamhet under de senaste åren. Martina Seitl (f. 1978) är koreograf och konstnär och Christer Lundahl (f.1979) är verksam som curator och konstnär. Duon har samarbetat sedan 2003 och de skapar plats- och situationsspecifika konstverk som undersöker tid och rum samt människans perception. Deras arbete bygger på besökarnas deltagande och totala uppmärksamhet.

2010 tilldelades Lundahl & Seitl Birgit Cullberg-stipendiet med motiveringen: ”Med suverän säkerhet leder Lundahl & Seitl in åskådaren i en magisk värld där dans, filosofi, teknologi och konst smälter samman till ett allkonstverk”.

Verket visas följande tider på Magasin 3:
Torsdag 5 maj kl 12-19
Fredag 6 maj kl 12-17
Lördag 7 maj kl 12-17
Söndag 8 maj kl 12-17

The Infinite Conversation har en åldergräns på 15 år. Verket sker på engelska. Endast entrébiljett till Magasin 3 behövs, ingen förbokning. Löpande insläpp.