25 augusti 2016

Tessa Praun, ny biträdande museichef och chefsintendent på Magasin III

Tessa Praun, ny biträdande museichef och chefsintendent på Magasin III

Tessa Praun, intendent på Magasin III tillträder i oktober som ny biträdande museichef och chefsintendent på museet. Hon efterträder Richard Julin, som nyligen utnämnts till konstnärlig ledare för Accelerator på Stockholms universitet.

David Neuman, museichef, Magasin III:
– Tessa Prauns enastående kompetens och erfarenhet kommer leda Magasin III in i en spännande framtid, nya perspektiv och arbetssätt kommer att utforskas, för att manifestera vår övertygelse om bildkonsten och humanioras betydelse.

Tessa Praun har arbetat på museet sedan 2004 med konstnärskap som Ai Weiwei, Christian Boltanski, Mika Rottenberg, Markus Schinwald, Jake & Dinos Chapman m.fl. Tidigt i sin karriär var Tessa Praun vid institutionerna Peggy Guggenheim Collection i Venedig och Kunstverein München.

Tessa Praun :
– Efter tolv år som intendent på Magasin III känns det spännande att ta mig an en ny roll. Museets fina samling, vårt fokus på nära samarbeten med konstnärer och produktionen av nya verk ligger mig varmt om hjärtat. Jag ser även fram emot att med Richard arbeta fram en länk mellan Magasin III och Accelerator – två fristående institutioner som kommer att mötas i framtida projekt. 

Richard Julin lämnar sin tjänst som biträdande museichef och chefsintendent på Magasin III och tillträder den 1 oktober som konstnärlig ledare för Accelerator. 

David Neuman:
 Vi ser väldigt mycket fram emot att följa Richards arbete med skapandet av Accelerator – en blivande mötesplats för konst och vetenskap på Stockholms universitet.

Satsningen på Accelerator innebär en utvidgning av det sedan över 14 år etablerade samarbetet mellan Stockholms universitet och Magasin III. De båda institutionerna har tidigare, tillsammans med andra representanter för konstvärlden, skapat utbildningen Curating Art som är ett internationellt inriktat masterprogram för utställningsskapande. Läs mer om Accelerator

Magasin III är en fristående kulturinstitution vars huvudmannaskap är den privatägda koncernen Proventus AB.

För pressfrågor relaterade till Magasin III, vänligen kontakta:

Lisa Boström, Kommunikationsansvarig, Magasin III Museum & Foundation for Contemporary Art: bostrom@magasin3.com, 070-7728722