10 oktober 2016

Tony Ourslers The Influence Machine på Stockholms universitet, Frescati

Tony Oursler
The Influence Machine
20 oktober

Stockholms universitet, Frescativägen 26
Fri entré, alla är välkomna

Tony Ourslers  The Influence Machine visas utomhus på Stockholms universitet, Frescati. Visningen är ett samarbete mellan Stockholms universitet och Magasin III. I den storskaliga utomhusinstallation The Influence Machine projiceras bilder på rök, byggnader och växtlighet. Verket utforskar den virtuella bildens historia med musik och rörliga bilder, och när den visas på Stockholms universitet den 19 och 20 oktober får höstvädret vara medskapare till upplevelsen. The Influence Machine har tidigare visats på Madison Square Park, New York och på Soho Square i London och på Djurgårdsbrunn i Stockholm av Magasin III 2002.

Pressvisning: 19 oktober kl 18-19
Samling kl 18 utanför universitetets tunnelbaneuppgång. Introduktion av Richard Julin, konstnärlig ledare för Accelerator och Tessa Praun, chefsintendent Magasin III.
OSA senast måndag 17 oktober till: Elsa Helin elsa.helin@su.se, pressekreterare Stockholms universitet.

Officiell visning: 20 oktober kl 18-21
Frescativägen 26, utanför Manne Siegbahn-laboratoriet, Frescati, Stockholms universitet
Fri entré, alla är välkomna, ingen föranmälan

Richard Julin, konstnärlig ledare Accelerator:
The Influence Machine är ett konstverk som vill frammana tankar kring vetenskapens historia. Installationen visas både som en försmak till verksamheten på Accelerator och som en ögonöppnare för den framtida verksamhetens plats.”

Accelerator är ännu under utveckling, men ska bli en plats där personer från olika kunskapsområden skall mötas för analyser, jämförelser och diskussion kring konst. Lokalerna ska rymmas i ett gammalt underjordiskt fysiklaboratorium på Frescati. Läs mer om Accelerator.

 

Antennae (2002)
Plats: Stockholms universitet, Frescativägen 26, vid Manne Siegbahn-laboratoriet.
Datum: Verket visas vardagar 19 oktober – 4 november
Tid: kl 18–23

Se Tony Ourslers verk Antennae på Stockholms universitet 19 okt till 4 nov. Verket är en installation bestående av antenner, paraboler, metallstavar, betong, videoprojektioner, och uppträdanden av Tracy Leipold. Verket ingår i Magasin III:s samling och visas i den forna partikelacceleratorn kylbassäng på Stockholms universitet. Verket är liksom The Influence Machine en del av Tony Ourslers utställning M*r>0r på Magasin III.

Om Tony Oursler
Den amerikanske konstnären Tony Oursler är född 1957, han bor och verkar i New York. Han räknas som en av nyckelpersonerna inom videokonstens utveckling. The Influence Machine är en del av utställningen M*r>0r som visas på Magasin III hösten 2016 och våren 2017. Läs mer om M*r>0r 

För pressfrågor om Magasin III och The Influence Machine vänligen kontakta:
Lisa Boström; Kommunikationsansvarig Magasin III
bostrom@magasin3.com

För pressfrågor om Accelerator, Stockholms universitet och The Influence Machine vänligen kontakta:
Elsa Helin, pressekreterare Stockholms universitet
elsa.helin@su.se