”MUSEUM MAGASIN 3 – PRESENTATIONER FRÅN SAMLINGEN”

Producerad av Magasin 3 Stockholm Konsthall, 2011.

28 sidor, färg, Rikt illustrerad. Tidningsformat.
Språk: svenska/engelska.
Grafisk form: Henrik Nygren Design.
ISBN: 978­91­976646­8­4.

Innehåll:
Texter av museichef David Neuman och John C. Welchman, professor i modern konsthistoria på University of California, San Diego, samt intervjuer med curatorer Richard Julin och Sara Källström.

Tidningen delas ut till alla besökare på Magasin 3 och även på 70 platser runtom i Sverige tillsammans med tidskriften Artlover.

Utdrag från katalogen:
”I samband med höst- och vårsäsongen 2011/2012 introducerar Magasin 3 sin museiavdelning. Vi kommer att skapa utställningar i två av våra salar som ger återblickar på delar av vår samling och även visar våra framtidsvisioner. Vi uppfinner inte hjulet på nytt, utan gör vad en samlande institution ”bör” göra. Under de snart 25 år som Magasin 3 har existerat som en av Sveriges (och kanske Europas) viktigaste utställningsrum har vi vid ett fåtal tillfällen visat verk från samlingen. Nu senast i samband med den kritikerrosade utställningen Thrice upon a time (2010), där vi visade över 200 verk som aldrig tidigare ställts ut hos oss. Den utställningen blev ett inofficiellt startskott för att med små steg lämna rollen som ”endast” en konsthall och nu omfamna identiteten som ett samtida museum. Vi kommer inte bara att fortsätta att bedriva en stor utlåningsverksamhet till museer världen över, som vi gjort under många år. Vi vill att samlingen ska vara mera tillgänglig för nya och trogna besökare och ge dem möjligheten att återknyta till de visuella bilderna från tidigare utställningar. Det är ett otroligt spännande och tillfredsställande arbete.” (ur text av David Neuman)