Om ditt besök

För att se till att varje besök sker på ett tryggt sätt har vi valt att tills vidare justera vår besöksmodell. Just nu erbjuds en kort introduktion, varefter utställningarna upplevs på egen hand. Boka ditt besök här.

Entré: 80 kr ordinarie, 60 kr student och pensionär, fri entré under 20 år.
Betalning sker på plats med kort eller Swish. Vi tar ej emot kontanter.

En gång i timmen erbjuder vi en kort introduktion av någon av oss som arbetar på museet. Tider för introduktioner:

Fredagar kl. 12.15, 13.15, 14.15, 15.15 och 16.15
Lördagar kl. 11.15, 12.15, 13.15, 14.15 och 15.15

Notera att vi inte längre har ett café. För mat och dryck hänvisar vi till restauranger i vår närhet.


VID FÖRHINDER
Då vi som arbetar på Magasin III avsätter tid för att möta dig som besökare uppskattar vi om du kontaktar oss i förväg om du får förhinder. Detta ger även andra möjlighet att boka en plats som annars skulle stå tom. I bokningsbekräftelsen du får via email finns en länk där du kan avboka ditt besök.


HITTA HIT
Magasin III ligger i ett av de gamla lagerhusen i Stockholms frihamn, som också heter Magasin 3. För att komma till oss behöver du ta en av två hissar, hiss 3 och 4, upp till våning 1. Ingången till hissarna finns på byggnadens lastkaj.

Kollektivtrafik, buss 76 & 1
Enklaste sättet att ta sig till Frihamnen är med buss 76 eller buss 1.

Buss 76 går via Karlaplan, Strandvägen och Filmhuset.

Buss 1 går via vid Hötorget, Humlegården, Nybrogatan och Gärdet.

Vår närmaste busshållplats är Frihamnens färjeterminal, dit buss 76 mot Ropsten går. Buss 1 och buss 76 mot Frihamnen och Karlaplan stannar vid busshållplatsen Frihamnen, som ligger en kort promenad från Magasin III.

För bästa resväg, se sl.se/. Skriv ”Frihamnsgatan 28” som adress i sökfältet.

Med bil
Närmaste parkering ligger vid Magasin 2, på andra sidan Frihamnsgatan. Från denna parkering är det en promenad på 2 minuter till Magasin III. Parkering för rörelsehindrade finns i anslutning till lastkajens rullstolsramp, runt hörnet från hissarna. Taxi kan köra ända fram till byggnaden, antingen till lastkajen (trappor upp till hissen) eller till rampen upp till lastkajen.


FÖRVARING
I vår entré har vi värdeskåp och klädhängare där du kan hänga av dig. Lås gärna in väskor under ditt besök. Vår entré är oftast bemannad, men Magasin III ansvarar inte för stöld eller borttappade värdesaker.


TILLGÄNGLIGHET
Magasin III:s entré ligger på plan 1. På samma våningsplan finns utställningar, toaletter och låsbara skåp. Hiss 4 upp till oss är rullstolsanspassad och vi har inga hindrande trösklar i lokalerna. Även en av toaletterna är rullstolsanpassad. För att besöka vår utställningssal på nedervåningen behöver du gå ner för trappor om sammanlagt ca 30 trappsteg. Om du har svårighet att ta dig ned via trappor hjälper vi dig på plats för ingång från gatuplan, men informera oss gärna i förväg då den ingången kräver en promenad utomhus och därmed att någon utöver den som håller i besöket finns på plats: visit@magasin3.com.

Vikbara museistolar finns att låna i entrén.

Parkering för rörelsehindrade finns i anslutning till lastkajens rullstolsramp, vid den gröna skulpturen Mentalt Sällskap av Truls Melin. Taxi kan köra ända fram till byggnaden, antingen till lastkajen (trappor upp till hissen) eller till rampen upp till lastkajen.

Ledsagare och personliga assistenter som följer med har fri entré till Magasin III. Var medveten om att du som ledsagare eller personlig assistent ändå behöver boka en plats i förväg.

Utöver led- och signalhundar tillåter vi inga djur i salarna. Informera oss gärna i förväg om du tar med dig en led- och signalhund.

Vi vill att Magasin III ska vara tillgängligt för alla. Om du har någon funktionsvariation där du behöver vår assistans under ditt besök eller har frågor inför besöket kan du skicka ett email till oss, visit@magasin3.com, så gör vi vårt bästa för att möta dina behov och svara på dina frågor.