Om ditt besök

För att besöka Magasin III måste du boka en plats på våra schemalagda visningar. Boka ditt besök i formuläret här på vår hemsida. Under detta tillfälle möter du, tillsammans med en mindre grupp andra personer, en av oss som arbetar på Magasin III. Du får se aktuella utställningar och ges en inblick i vårt dagliga arbete på museet. Vi vill ge våra besökare tillgång till konsten i dess olika skepnader, så som arbetet med vår samling, utställningsproduktion och färdiga utställningar. Besöken kan skilja sig åt gång till gång, då innehållet är i ständig förändring och den du möter kan vara vår chefstekniker, intendent, kommunikationschef eller museichef, där alla erbjuder personliga ingångar utifrån sin roll på museet.

Besöken sker i mindre grupper och pågår i ca 75 minuter.
Entré: 120 kr ordinarie, 80 kr student och pensionär, 50 kr under 18 år.
Rekommenderad ålder från 12 år. Läs mer om besök med barn nedan.

Betalning sker på plats med kort eller Swish. Vi tar ej emot kontanter.
För bokning av fler än åtta personer, kontakta oss via email, visit@magasin3.com.

Det är endast möjligt att besöka Magasin III genom att boka en plats på våra visningar. Avsätt ungefär 75 minuter för ditt besök och se gärna till att komma 15 minuter innan utsatt tid. På grund av säkerhetsskäl ber vi våra besökare att inte lämna gruppen under besöket.

Notera att vi inte längre har ett café. För mat och dryck hänvisar vi till restauranger i vår närhet.

Under ditt besök möter du en eller flera av oss:

Lisa Boström, kommunikationschef
Hedvig Furuhagen, kommunikatör
Olga Krzeszowiec Malmsten, intendent
Thomas Nordin, chefstekniker
Tessa Praun, museichef och chefsintendent


VID FÖRHINDER
Då vi som arbetar på Magasin III avsätter tid för att möta dig som besökare uppskattar vi om du kontaktar oss i förväg om du får förhinder. Detta ger även andra möjlighet att boka en plats som annars skulle stå tom. I bokningsbekräftelsen du får via email finns en länk där du kan avboka ditt besök.


HITTA HIT
Magasin III ligger i ett av de gamla lagerhusen i Stockholms frihamn, som också heter Magasin 3. För att komma till oss behöver du ta en av två hissar, hiss 3 och 4, upp till våning 1. Ingången till hissarna finns på byggnadens lastkaj.

Kollektivtrafik, buss 76 & 1
Enklaste sättet att ta sig till Frihamnen är med buss 76 eller buss 1.

Buss 76 går via Karlaplan, Strandvägen och Filmhuset.

Buss 1 går via vid Hötorget, Humlegården, Nybrogatan och Gärdet.

Vår närmaste busshållplats är Frihamnens färjeterminal, dit buss 76 mot Ropsten går. Buss 1 och buss 76 mot Frihamnen och Karlaplan stannar vid busshållplatsen Frihamnen, som ligger en kort promenad från Magasin III.

För bästa resväg, se sl.se/. Skriv ”Frihamnsgatan 28” som adress i sökfältet.

Med bil
Närmaste parkering ligger vid Magasin 2, på andra sidan Frihamnsgatan. Från denna parkering är det en promenad på 2 minuter till Magasin III. Parkering för rörelsehindrade finns i anslutning till lastkajens rullstolsramp, runt hörnet från hissarna. Taxi kan köra ända fram till byggnaden, antingen till lastkajen (trappor upp till hissen) eller till rampen upp till lastkajen.


FÖRVARING
I vår entré har vi värdeskåp och klädhängare där du kan hänga av dig. Lås gärna in väskor under ditt besök. Vår entré är oftast bemannad, men Magasin III ansvarar inte för stöld eller borttappade värdesaker.


BARN
Rekommenderad ålder för besök på Magasin III är från 12 år, då vår besöksmodell riktar sig till en vuxen publik. Om du som förälder eller vårdnadshavare anser att ditt barn under 12 år ändå skulle uppskatta ett besök hos oss är ni varmt välkomna. Notera dock att besöket tar uppemot 90 minuter och att det inte är möjligt att lämna gruppen under besöket. Under delar av besöket ger vi tillgång till museets packrum, där ännu ej installerad konst finns, och det är väldigt viktigt att varje besökare följer våra anvisningar. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta med sig barnvagnar in i utställningssalarna – för dessa finns det plats i entrén.

Vi på Magasin III vill att alla ska känna sig välkomna och har för avsikt att framöver även kunna erbjuda visningar anpassade för en yngre publik.


TILLGÄNGLIGHET
Magasin III:s entré ligger på plan 1. På samma våningsplan finns utställningar, toaletter och låsbara skåp. Hiss 4 upp till oss är rullstolsanspassad och vi har inga hindrande trösklar i lokalerna. Även en av toaletterna är rullstolsanpassad. För att besöka vår utställningssal på nedervåningen behöver du gå ner för trappor om sammanlagt ca 30 trappsteg. Om du har svårighet att ta dig ned via trappor hjälper vi dig på plats för ingång från gatuplan, men informera oss gärna i förväg då den ingången kräver en promenad utomhus och därmed att någon utöver den som håller i besöket finns på plats: visit@magasin3.com.

Vikbara museistolar finns att låna i entrén.

Parkering för rörelsehindrade finns i anslutning till lastkajens rullstolsramp, vid den gröna skulpturen Mentalt Sällskap av Truls Melin. Taxi kan köra ända fram till byggnaden, antingen till lastkajen (trappor upp till hissen) eller till rampen upp till lastkajen.

Ledsagare och personliga assistenter som följer med har fri entré till Magasin III. Var medveten om att du som ledsagare eller personlig assistent ändå behöver boka en plats i förväg.

Utöver led- och signalhundar tillåter vi inga djur i salarna. Informera oss gärna i förväg om du tar med dig en led- och signalhund.

Vi vill att Magasin III ska vara tillgängligt för alla. Om du har någon funktionsvariation där du behöver vår assistans under ditt besök eller har frågor inför besöket kan du skicka ett email till oss, visit@magasin3.com, så gör vi vårt bästa för att möta dina behov och svara på dina frågor.


STÖRRE GRUPPER
Vid bokning av grupper om nio eller fler ber vi dig kontakta oss via email, visit@magasin3.com. Vi tar som högst emot grupper om 20 personer.


SKOLOR
Vi tar gärna emot skolklasser från årskurs 7 och upp för bokade besök. Kontakta oss via email, visit@magasin3.com, för att boka ett eget besök. Vänligen respektera att ni inte kan äta medhavd matsäck på Magasin III.