Tillgänglighet

Magasin III:s entré ligger på plan 1. På samma våningsplan finns utställningar, café, bibliotek, toaletter och låsbara skåp. Rullstolsanpassad hiss och toalett. Inga hindrande trösklar. En utställningssal ligger 1 trappa ned (ej hiss) där just nu Gunnel Wåhlstrands utställning visas våren 2017. Be personalen i entrén om hjälp för ingång från gatuplan. Handikapparkering finns i anslutning till lastkajens rullstolsramp, på gaveln av bygganden Magasin 3 (strax bakom hållplatsen för buss 76).

Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta med sig egna barnvagnar in i utställningarna. Lånebarnvagnar och lånebärselar finns i entrén på Magasin III. Toalett med skötbord finns.

Resväskor, väskor och ryggsäckar som inte ryms i våra förvaringsskåp är inte tillåtna att ta in i våra lokaler. Det gäller i såväl utställningssalar, entré och café. Förvaringsskåpen öppnas med en 10kr-mynt. Mynten får man tillbaka när man låser upp skåpet. Personalen vid entrédisken hjälper gärna till vid frågor kring skåpen.

Vid visningar för större grupper används ett s.k. guidesystem där guiden pratar i en mikrofon och besökarna har egna hörlurar. Till detta system kan även hörslinga kopplas. Be entrévärdarna om hjälp.