The Influence Machine – del av M*r>0r

Tony Oursler
20 oktober 2016
Curator: Richard Julin, Tessa Praun

The Influence Machine
Tony Oursler
Datum: Torsdag 20 oktober kl 18-21
Plats: Stockholms universitet, Frescati campus, Frescativägen 26 (Klä dig varmt)
Fri entré, alla är välkomna, ingen föranmälan

Torsdag 20 oktober är Tony Ourslers storskaliga utomhusinstallation The Influence Machine (2000-2002) tillbaka i Stockholm.  I verket använder Tony Oursler landskapet som scen och blandar fragmentariskt tal av röster från teknologins historia, bilder av människor projicerade i mörkret på rökmoln, träd och omgivande byggnader. Verket visades i sin första version år 2000 i New York och London. Den storskaliga multimediaseansen är tonsatt i samarbete med Tony Conrad med musik på glasorgel och samplade röster.

En ny, utvidgad version av The Influence Machine visades av Magasin III under tre kvällar i september 2002, i samband med Projekt Djurgårdsbrunn i Stockholm. Fjorton år senare visar vi verket i samarbete med Stockholms universitet som ett led i att Magasin III kommer att ha ett engagemang i Accelerator. The Influence Machine är en del av utställningen M*r>0r. Läs mer om M*r>0r

Magasin III i  samarbete med Accelerator och Stockholms universitet. Läs mer om Accelerator

Tony Oursler
Antennae (2002)
Plats: Stockholms universitet, Frescativägen 26,  vid Manne Siegbahn-laboratoriet.
Verket visas vardagar 19 oktober – 4 november
Tid: kl 18–23

Antennae är en installation som består av antenner, paraboler, metallstavar, betong, videoprojektioner, och uppträdanden av Tracy Leipold. Verket ingår i Magasin III:s samling och visas i den forna partikelacceleratorn kylbassäng på Stockholms universitet.

Verket är en del av Tony Ourslers utställning M*r>0r på Magasin III.