Välkommen till

Violettas värld

Det är jag som är Violetta. Tycker du också om spännande konst, goda bullar och sköna fåtöljer? Allt det och mycket mer finns på Magasin III!

Lär känna mig!
violetta-path
Violetta
gillar detta
Violetta
gillar detta

Konstjakten!

När du kommer till Magasin III kan du gå på en spännande konstjakt med Violetta. Löser du alla kluriga frågor, får du en fin present vid entrédisken.

Violettas vardag

Violetta tycker om att hitta på saker. Hon bor med sina föräldrar på Fleminggatan i Stockholm. När Violetta ska någonstans tar hon 1:ans buss utanför porten. Hon åker till Hötorget för att gå på bio och till Humlegården när hon vill leka i parken. Ibland åker hon till Gärdet och spelar fotboll men för det mesta åker Violetta till magasin III i Frihamnen.

Hon älskar Magasin III! Där finns det alltid så mycket att göra. Först brukar Violetta låsa in jackan i skåp nr. 69, så ställer hon sittvagnarna på rad och äter sin favoritbulle i caféet. Sen putsar hon glasögonen i fåtöljen vid biblioteket och räknar alla trappstegen i trappen. När Violetta räknat färdigt, går hon flera varv runt utställningarna. Violetta gillar nästan alla konstverken.

Caricature

Det här är Violettas favoritkonstverk i Tony Ourslers utställning. Det heter Caricature. Det är roligt att tänka på vad det är för slags figur. Var kommer den ifrån? Vad säger den egentligen? Och varför har den ingen näsa?

Violettas bok

Den handlar om när museet är fullt av folk och Violetta får bråttom att hjälpa till. Läs den! Boken finns att köpa i entrén på Magasin III samt på AdLibris.

Vilka gör Violetta?

Louise Jacobsson

Louise är illustratör/barnboksförfattare och bor i Stockholm. Hennes favoritfärg är svart och hon blir glad av att se något som hon inte har sett förut. Louise är bra på att hitta på idéer, men inte bra på tekniska apparater.

Sandra Praun

Sandra är grafisk formgivare och bor på Kungsholmen i Stockholm, precis som Violetta! Hon gillar att vandra i storstäder, hitta böcker och blir glad av att se nya saker. Sandra är bra på att vara nyfiken, men inte bra på att teckna.